Rezanci s piletinom i slanutkom za brz i ukusan ručak

Stockfood
Jednostavna tjestenina s piletinom i slanutkom idealan je brzi ručak.
Vidi originalni članak

Piletina i slanutak sjajan su par kada su u pitanju jednostavna jela dobrih okusa. Dodajte tome još i finu domaću tjesteninu i stvorili ste genijalno jelo u rekordnom roku.

 

Neka vas osvoji Prilog ili vege specijalitet: Slanutak s feta sirom

 

Sjajan dodatak bit će i omiljeni, nešto aromatičniji sir dok će maslac na kraju umak od povrća i piletine učiniti kremastijim. Kod pripreme svakako iskoristite i vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili ljepljiv i bogat umak upravo savršen za ovakva jela. U kombinaciju možete ubaciti i grašak, kukuruz, pa i lisnato povrće po želji.

 

Mljac! Jednostavno i fino: Kremasta tjestenina s bundevom iz jednog lonca

 

Potrebno vam je:

  • 700 g piletine bez kosti
  • 400 g skuhanog slanutka ili jedna konzerva
  • 1 vezica peršina
  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 paprike
  • 400 g širokih rezanaca
  • 50 g sira
  • Timijan, origano
  • Sol, papar


Postupak pripreme:

  1. Rezance skuhajte al dente u slanoj vodi, ocijedite i umiješajte žlicu maslinova ulja. 
  2. Piletinu narežite na manje komade, kratko popržite na maslacu, nakon toga dodajte nasjeckani luk i propirjajte.
  3. Dodajte sitno sjeckani češnjak.
  4. Papriku nasjeckajte na rezance i dodajte piletini. Umiješajte kuhani slanutak i začine.
  5. Dodajte tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  6. Dodajte dvije žlice maslaca i omiljeni sir, pomiješajte i poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr