Ribice u marinadi

Stockfood
Poslužite tek nakon što su ribice u marinadi provele najmanje jednu noć, ribice će se očuvati i tjedan dana ako su dobro prekrivene marinadom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 316

Potrebno vam je

  • 500 g girica
  • 4 režanj češnjak
  • 1 grančica kadulja
  • 1 grančica ružmarin
  • 1 grančica origano
  • 5 dl vinski ocat
  • 3 dl ulje suncokretovo
  • sol
  • 50 g pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Očistite, operite i pažljivo osušite ribice, potom ih protresite u papirnatoj vrećici u koju ste stavili brašno i sol. Otresite višak brašna s ribica i ispržite ih na većoj količini vrelog ulja, a potom ih ostavite da se suše na upijajućem papiru.
  2. U tavici popržite krupno narezani češnjak, kadulju i ružmarin, a nakon nekoliko trenutaka dodajte i origano i ocat. Ostavite smjesu da lagano kuha pa izlijte preko ribica koje ste stavili u dublju staklenu ili keramičku posudu.
Posjeti Gastro.hr