Rigatoni s ricottom

Thinkstock
Uživajte u bogatoj verziji tjestenine s rajčicom i sirom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 514

Potrebno vam je

  • 800 g pelati
  • 2 režanj češnjak
  • 1 prstohvat ljuta paprika
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • 4 list list bosiljka
  • 500 g rigatoni
  • 1 šalica ricotta
  • 100 g parmezan

Priprema

  1. Konzervirane pelate narežite na komade, a sok sačuvajte.
  2. Pirjajte češnjak s ljutom paprikom na ulju u većoj posudi uz miješanje dok češnjak požuti, oko 5 min.
  3. Češnjak izvadite iz posude, dodajte rajčice i sok, posolite i kuhajte nepokriveno oko 20 min, dok se umak zgusne.
  4. Maknite s vatre i umiješajte bosiljak te još posolite po potrebi.
  5. Rigatone skuhajte al dente u posoljenoj, ključaloj vodi prema uputama na pakiranju pa ocijedite.

Uživajte u bogatoj verziji tjestenine s rajčicom i sirom

Posjeti Gastro.hr