gastro postao
Uživajte u bogatoj verziji tjestenine s rajčicom i sirom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 514
Potrebno vam je
- 800 g pelati
- 2 režanj češnjak
- 1 prstohvat ljuta paprika
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
- 4 list list bosiljka
- 500 g rigatoni
- 1 šalica ricotta
- 100 g parmezan
Priprema
- Konzervirane pelate narežite na komade, a sok sačuvajte.
- Pirjajte češnjak s ljutom paprikom na ulju u većoj posudi uz miješanje dok češnjak požuti, oko 5 min.
- Češnjak izvadite iz posude, dodajte rajčice i sok, posolite i kuhajte nepokriveno oko 20 min, dok se umak zgusne.
- Maknite s vatre i umiješajte bosiljak te još posolite po potrebi.
- Rigatone skuhajte al dente u posoljenoj, ključaloj vodi prema uputama na pakiranju pa ocijedite.
Uživajte u bogatoj verziji tjestenine s rajčicom i sirom