Roesti

Popularno jelo od krumpira za koji svaka domaćica ima svoj recept, a ovo je receptura prema kojem ga spravljaju Finci.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 121

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, mladi
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica sol

Priprema

  1. Skuhajte krumpire u ljusci i ogulite te ostavite najmanje sat vremena u hladnjaku. Naribajte ih.
  2. U tavi na zagrijanom ulju i maslacu popržite krumpir. Lopaticom ga lagano pritisnite i izravnajte te ostavite na vatri oko 20 minuta. Povremeno protresite.
  3. Poklopite tavu velikim okrenutim tanjurom i potom je okrenite kako bi rösti ispao na tanjur te ga tako okrenutog vratite na tavu da se i druga strana ispeče.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr