gastro postao
Popularno jelo od krumpira za koji svaka domaćica ima svoj recept, a ovo je receptura prema kojem ga spravljaju Finci.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 121
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, mladi
- 2 žlica maslac, neslani
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica sol
Priprema
- Skuhajte krumpire u ljusci i ogulite te ostavite najmanje sat vremena u hladnjaku. Naribajte ih.
- U tavi na zagrijanom ulju i maslacu popržite krumpir. Lopaticom ga lagano pritisnite i izravnajte te ostavite na vatri oko 20 minuta. Povremeno protresite.
- Poklopite tavu velikim okrenutim tanjurom i potom je okrenite kako bi rösti ispao na tanjur te ga tako okrenutog vratite na tavu da se i druga strana ispeče.
Izvor Skuhatćute