Rolada od mljevenog mesa i jaja

Sočna mesna rolada idealno je jelo za nedjeljni ručak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 357

Potrebno vam je

  • 300 g mljevena junetina
  • 300 g svinjetina,srednje masna
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 režanj češnjak
  • 5 kom jaje kokošje
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • mješavina suhih začina
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo
  • 1 kom peršin, list

Priprema

  1. Kiflu ( ili dvije šnite kruha)narežite i potopite u mlijeko.
  2. Crveni luk očistite i što sitnije nasjeckajte (najbolje-naribajte). Mljeveno meso (junetinu i svinjetinu) stavite u dublju posudu i dodajte kiflu, koju ste ocijedili od mlijeka, koja ne smije biti previše suha (najbolje da je rukama vadite iz mlijeka i cijedite rukama). U smjesu dodajte sol, jaje, crveni luk i češnjak, papar i sjeckani peršin, pa sve lijepo izmiješajte i izgnječite da se smjesa izjednači. Stavite u frižider da odstoji pola sata.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ogulite 4 kuhana jaja.
  4. Uzmite duguljastu vatrostalnu posudu, namažite je uljem, pa rastanjite smjesu od mljevenog mesa po dnu posude i poredajte jaja po sredini mesa.
  5. Namažite ruke uljem, pažljivo podignite stranice i prekrijte jaja. Rukama lijepo oblikujte masu da dobijete roladu i premažite je uljem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta.
  6. Tijekom pečenja prelijevajte roladu sokom u kojem se peče.

Sočna mesna rolada idealno je jelo za nedjeljni ručak

Posjeti Gastro.hr