Rolani omlet na talijanski način

Thinkstock
Ispecite omlet i poslužite ga zarolanog i nadjevenog kozjim sirom i maslinama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 444

Potrebno vam je

  • 3 kom jaje kokošje
  • 75 g glatko brašno
  • 2 žličica ulje suncokretovo
  • 250 g kozji sir
  • 5 kriška pršut
  • 2 kom paprika, babura
  • 1 šaka bosiljak, vezica
  • 50 g masline, crne

Priprema

  1. Istucite jaja, umiješajte brašno i začinite po želji. Ulijte smjesu u tavu sa zagrijanim uljem i pecite desetak minuta dok se smjesa ne napuhne i poprimi zlatnu boju.
  2. Komad papira za pečenje stavite na vlažan kuhinjski ručnik pa izvrnite vrući omlet na papir,
  3. Pomoću kuhinjske krpe zarolajte omlet u papir i ostavite da se ohladi.
  4. Odmotajte ga i pospite sjeckanim kozjim sirom i poslažite nasjeckani pršut, paprike, bosiljak i masline. Opet ga zarolajte i narežite na kriške.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr