gastro postao
Ispecite omlet i poslužite ga zarolanog i nadjevenog kozjim sirom i maslinama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 444
Potrebno vam je
- 3 kom jaje kokošje
- 75 g glatko brašno
- 2 žličica ulje suncokretovo
- 250 g kozji sir
- 5 kriška pršut
- 2 kom paprika, babura
- 1 šaka bosiljak, vezica
- 50 g masline, crne
Priprema
- Istucite jaja, umiješajte brašno i začinite po želji. Ulijte smjesu u tavu sa zagrijanim uljem i pecite desetak minuta dok se smjesa ne napuhne i poprimi zlatnu boju.
- Komad papira za pečenje stavite na vlažan kuhinjski ručnik pa izvrnite vrući omlet na papir,
- Pomoću kuhinjske krpe zarolajte omlet u papir i ostavite da se ohladi.
- Odmotajte ga i pospite sjeckanim kozjim sirom i poslažite nasjeckani pršut, paprike, bosiljak i masline. Opet ga zarolajte i narežite na kriške.
Izvor Skuhatćute