Sezonu medvjeđeg luka iskoristi na najbolji mogući način! Napravi rolice od medvjeđeg luka

Stockfood Rolice od medvjeđeg luka
Sezonu medvjeđeg luka iskoristi na najbolji mogući način!
Vidi originalni članak

Slasni smotuljci od medvjeđeg luka idealna su poslastica za doručak, snack ili večeru, a obožavat će ih i gosti. Zamijesi meko dizano tijesto, dodaj mu nadjev od maslaca, maslinovog ulja i medvjeđeg luka, pa sve zajedno pretvori u slasne rolice.

Umjesto domaćeg tijesta, rolice možeš pripremiti i od kupovnog svježeg lisnatog tijesta ili pak nadjev od medvjeđeg luka jednostavno ubaciti u klasične kiflice. 

Rolice od medvjeđeg luka

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žlica soli
  • 1 jaje
  • 70 g maslaca za tijesto
  • 300 ml vode
  • 100 g maslaca za nadjev
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 vezica medvjeđeg luka
  • krupna sol

 

u sezoni Niknuo je medvjeđi luk, krećemo u berbu i od njega pripremamo razna čuda

 

Postupak:

  1. Pomiješaj suhe sastojke i polako umiješaj otopljeni maslac, jaje i mlaku vodu. Zamijesi kompaktno tijesto i ostavi ga da se diže oko jedan sat.
  2. Maslac pomiješaj s maslinovim uljem, a zatim dodaj sitno sjeckani medvjeđi luk, količinu prilagodi svojim potrebama.
  3. Tijesto razvaljaj i premaži smjesom od maslaca, ulja i medvjeđeg luka.
  4. Zarolaj i nareži na kolutiće.
  5. Pećnicu zagrij na 220°C .
  6. Zavijutke poslaži na papir za pečenje. Ostavi ih da se dižu još 15 - 20 minuta. Po želji ih posipaj solju.
  7. Peci oko 25 minuta i posluži tople ili ohlađene. 

 

Slavonka Mekani sconesi s medvjeđim lukom i cheddar sirom

 

Posjeti Gastro.hr