Recepti 30. ožujka 2022.

Rolice od medvjeđeg luka - započni sezonu na najbolji mogući način

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezonu medvjeđeg luka iskoristi na najbolji mogući način!

Slasni smotuljci od medvjeđeg luka idealna su poslastica za doručak, snack ili večeru, a obožavat će ih i gosti. Zamijesi meko dizano tijesto, dodaj mu nadjev od maslaca, maslinovog ulja i medvjeđeg luka, pa sve zajedno pretvori u slasne rolice.

Umjesto domaćeg tijesta, rolice možeš pripremiti i od kupovnog svježeg lisnatog tijesta ili pak nadjev od medvjeđeg luka jednostavno ubaciti u klasične kiflice. 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žlica soli
  • 1 jaje
  • 70 g maslaca za tijesto
  • 300 ml vode
  • 100 g maslaca za nadjev
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 vezica medvjeđeg luka
  • Krupna sol

Postupak pripreme:

  1. Pomiješaj suhe sastojke i polako umiješaj otopljeni maslac, jaje i mlaku vodu. Zamijesi kompaktno tijesto i ostavi ga da se diže oko jedan sat.
  2. Maslac pomiješaj s maslinovim uljem, a zatim dodaj sitno sjeckani medvjeđi luk, količinu prilagodi svojim potrebama.
  3. Tijesto razvaljaj i premaži smjesom od maslaca, ulja i medvjeđeg luka.
  4. Zarolaj i nareži na kolutiće.
  5. Pećnicu zagrij na 220°C .
  6. Zavijutke poslaži na papir za pečenje. Ostavi ih da se dižu još 15 - 20 minuta. Po želji ih posipaj solju.
  7. Peci oko 25 minuta i posluži tople ili ohlađene. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.