gastro postao
Sezonu medvjeđeg luka iskoristi na najbolji mogući način!
Slasni smotuljci od medvjeđeg luka idealna su poslastica za doručak, snack ili večeru, a obožavat će ih i gosti. Zamijesi meko dizano tijesto, dodaj mu nadjev od maslaca, maslinovog ulja i medvjeđeg luka, pa sve zajedno pretvori u slasne rolice.
Umjesto domaćeg tijesta, rolice možeš pripremiti i od kupovnog svježeg lisnatog tijesta ili pak nadjev od medvjeđeg luka jednostavno ubaciti u klasične kiflice.
Rolice od medvjeđeg luka
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žlica soli
- 1 jaje
- 70 g maslaca za tijesto
- 300 ml vode
- 100 g maslaca za nadjev
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 vezica medvjeđeg luka
- krupna sol
Postupak:
- Pomiješaj suhe sastojke i polako umiješaj otopljeni maslac, jaje i mlaku vodu. Zamijesi kompaktno tijesto i ostavi ga da se diže oko jedan sat.
- Maslac pomiješaj s maslinovim uljem, a zatim dodaj sitno sjeckani medvjeđi luk, količinu prilagodi svojim potrebama.
- Tijesto razvaljaj i premaži smjesom od maslaca, ulja i medvjeđeg luka.
- Zarolaj i nareži na kolutiće.
- Pećnicu zagrij na 220°C .
- Zavijutke poslaži na papir za pečenje. Ostavi ih da se dižu još 15 - 20 minuta. Po želji ih posipaj solju.
- Peci oko 25 minuta i posluži tople ili ohlađene.