Recepti 25. ožujka 2019.

Rolice od medvjeđeg luka - započnite sezonu na najbolji mogući način

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezonu medvjeđeg luka iskoristite na najbolji mogući način!

Slasni smotuljci od  medvjeđeg luka idealna su poslastica za doručak, večeru, a obožavat će ih i gosti. Zamijesite meko dizano tijesto, dodajte mu nadjev od maslaca, maslinovog ulja i medvjeđeg luka, pa sve zajedno pretvorite u slasne rolice.

Umjesto domaćeg tijesta, rolice možete pripremiti i od kupovnog svježeg lisnatog tijesta ili pak nadjev od medvjeđeg luka jednostavno ubaciti u klasične kiflice. 

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žlica soli
  • 1 jaje
  • 70 g za tijesto
  • 300 ml vode
  • 100 g maslaca za nadjev
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 vezica medvjeđeg luka
  • krupna sol
  •  

Postupak pripreme:

  1. Pomiješajte suhe sastojke i polako umiješajte otopljeni maslac, jaje i mlaku vodu. Zamijesite kompaktno tijesto i ostavite ga da se diže oko jedan sat.
  2. Maslac pomiješajte s maslinovim uljem, a zatim dodajte sitno sjeckani medvjeđi luk, količinu prilagodite svojim potrebama.
  3. Tijesto razvaljajte i premažite dijelom smjese od maslaca, ulja i medvjeđeg luka.
  4. Zarolajte i narežite na kolutiće.
  5. Pećnicu zagrijte na 220°C .
  6. Zavijutke poslažite na papir za pečenje. Ostavite ih da se dižu još 15-20 minuta. Po želji ih pospite sa soli.
  7. Pecite oko 25 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.