Rolice od patlidžana punjene mesom

Thinkstock
Pripremite ovo ukusno i jednostavno jelo za današnji ručak.
Vidi originalni članak

Volite li patlidžan, a ponestalo vam je ideja kako ga pripremiti, ovaj recept će vam se sigurno svidjeti. Sočne zapečene rolice od patlidžana, nadjevene mesom, ukusan su obrok.  Možete ih poslužiti uz integralnu rižu, pire krumpir ili bulgur i sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 3 srednje velika patlidžana
  • 2 žlice soli
  • 1 češanj češnjaka
  • 500 g mljevenog mesa (pomiješano juneće i svinjsko meso)
  • 110 g mekog dijela kruha
  • 55 g ribanog parmezana i pecorina
  • 2 razmućena jaja
  • Maslinovo ulje
  • Svežanj peršina (sitno nasjeckan)
  • Sol i papar

Priprema:

  1.  Oprati patlidžan i narezati ga po dužini na tanke komade; posoliti i ostaviti 2 h da odstoje
  2. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  3. Pomiješati u posudi meso, kruh, peršin, jaja, češnjak, sir i posoliti/popapriti po želji
  4. Osušiti patlidžan od tekućine koju je ispustio; na svaki komad patlidžana staviti žlicu smjese s mesom i zarolati
  5. Slagati zarolane patlidžane u podmazanu posudu za pečenje; pokapati uljem po gornjem dijelu
  6. Peći 30 minuta

Poslužiti toplo.  

Posjeti Gastro.hr