Rolice od patlidžana punjene špinatom

Zelena vege-bomba oduševit će vas okusom i bojom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 329

Potrebno vam je

  • 2 kom patlidžan
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 500 g špinat
  • 250 g ricotta
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 350 g pasirana rajčica (passata)
  • 4 žlica krušne mrvice
  • 4 žlica parmezan

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Narežite patlidžan po dužini na ploške. Premažite ih uljem i pecite u limu za pečenje 15-20 minuta. Blanširajte špinat te ga ocijedite od viška vode. Dodajte mu ricottu i začine.
  2. U sredinu patlidžana stavite nadjev, zarolajte i položite u vatrostalnu posudu. Prelijte umakom od rajčice, pospite krušnim mrvicama i parmezanom te pecite 20-25 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr