Rolice od piletine

Finger food s nadjevom od mariniranih prženih pilećih prsa i prženog povrća
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 20

Potrebno vam je

  • 2 žlica soja umak
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom mladi luk
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 0.50 kom kupus glavati, bijeli
  • 1 kom mrkva, crvena
  • tijesto za savijače
  • 1 žlica kukuruzni škrob
  • 3 žlica voda

Priprema

  1. Kako biste marinirali pileća prsa, pomiješajte žlicu soje, češanj češnjaka i jedan nasjeckan mladi luk sa žlicom ulja. Prelijte preko piletine i ostavite u hladnjaku od najmanje 30 minuta do tri sata.
  2. Ugrijte žlicu ulja u tavi i prepržite piletinu. Kad dobije boju s obiju strana, ostavite je sa strane i narežite na male komade. Smanjite vatru i dodajte ostatak ulja pa prepržite nariban kupus, ostatak mladog luka, mrkve i ostatak sojina umaka.
  3. Pržite pet minuta dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte ostatak zgnječenog češnjaka i pržite još minutu. Maknite s vatre i dodajte piletinu. Neka smjesa odstoji 30 minuta. Nadjenite tijesto za savijače i napravite male rolice. Ugrijte ulje za prženje u loncu i pržite rolice od četiri do pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr