gastro postao
Finger food s nadjevom od mariniranih prženih pilećih prsa i prženog povrća
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 20
Potrebno vam je
- 2 žlica soja umak
- 2 režanj češnjak
- 2 kom mladi luk
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 0.50 kom kupus glavati, bijeli
- 1 kom mrkva, crvena
- tijesto za savijače
- 1 žlica kukuruzni škrob
- 3 žlica voda
Priprema
- Kako biste marinirali pileća prsa, pomiješajte žlicu soje, češanj češnjaka i jedan nasjeckan mladi luk sa žlicom ulja. Prelijte preko piletine i ostavite u hladnjaku od najmanje 30 minuta do tri sata.
- Ugrijte žlicu ulja u tavi i prepržite piletinu. Kad dobije boju s obiju strana, ostavite je sa strane i narežite na male komade. Smanjite vatru i dodajte ostatak ulja pa prepržite nariban kupus, ostatak mladog luka, mrkve i ostatak sojina umaka.
- Pržite pet minuta dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte ostatak zgnječenog češnjaka i pržite još minutu. Maknite s vatre i dodajte piletinu. Neka smjesa odstoji 30 minuta. Nadjenite tijesto za savijače i napravite male rolice. Ugrijte ulje za prženje u loncu i pržite rolice od četiri do pet minuta.
Izvor Skuhatćute