Roštilj za pamćenje uz umak od manga

Stockfood
Uz meso i ribu s roštilja poslužite pikantan umak od manga...
Vidi originalni članak

Ovaj se brzi umak odlično slaže s piletinom, ribom i povrćem, a priprema traje samo deset minuta. Svakako dodajte kajenski papar, po želji i žličicu čili paste, a limun slobodno zamijenite limetom.

 

INDIJSKo čudo Mango lassi – vaš novi omiljeni napitak

 

Sastojci:

  • 1 zreli mango
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 1 komad đumbira (cca 3 cm)
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • Sol, papar, kajenski papar
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca

Priprema:

  1. Operite i obrišite mango, a zatim ga ogulite, odvojite od koštice i narežite na kockice.
  2. Premjestite mango u visoku posudu, dodajte limunov sok i ulje i izmiksajte štapnim mikserom.
  3. Ogulite i sitno naribajte đumbir pa ga umiješajte u umak s preostalim začinima.

 

NAJBOLJA GRICKALICA Odličan vikend uz slasnu salsu od manga

 

Dobar tek!

 

 

Posjeti Gastro.hr