gastro postao
Uz meso i ribu s roštilja poslužite pikantan umak od manga...
Ovaj se brzi umak odlično slaže s piletinom, ribom i povrćem, a priprema traje samo deset minuta. Svakako dodajte kajenski papar, po želji i žličicu čili paste, a limun slobodno zamijenite limetom.
Sastojci:
- 1 zreli mango
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice suncokretova ulja
- 1 komad đumbira (cca 3 cm)
- 1 žlica kiselog vrhnja
- Sol, papar, kajenski papar
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
Priprema:
- Operite i obrišite mango, a zatim ga ogulite, odvojite od koštice i narežite na kockice.
- Premjestite mango u visoku posudu, dodajte limunov sok i ulje i izmiksajte štapnim mikserom.
- Ogulite i sitno naribajte đumbir pa ga umiješajte u umak s preostalim začinima.
Dobar tek!