gastro postao
                                            
                                        
                                    Uz meso i ribu s roštilja poslužite pikantan umak od manga...
                                
                                
                                    
                                
                                Ovaj se brzi umak odlično slaže s piletinom, ribom i povrćem, a priprema traje samo deset minuta. Svakako dodajte kajenski papar, po želji i žličicu čili paste, a limun slobodno zamijenite limetom.
Sastojci:
- 1 zreli mango
 - 2 žlice soka od limuna
 - 2 žlice suncokretova ulja
 - 1 komad đumbira (cca 3 cm)
 - 1 žlica kiselog vrhnja
 - Sol, papar, kajenski papar
 - 1 žlica nasjeckanog vlasca
 
Priprema:
- Operite i obrišite mango, a zatim ga ogulite, odvojite od koštice i narežite na kockice.
 - Premjestite mango u visoku posudu, dodajte limunov sok i ulje i izmiksajte štapnim mikserom.
 - Ogulite i sitno naribajte đumbir pa ga umiješajte u umak s preostalim začinima.
 
Dobar tek!