Ručak od oka: Tjestenina s pečenim cherry rajčicama

Stockfood
Najbolje stvari u životu često su one najjednostavnije. Upravo je takva i ova genijalna tjestenina. Pet sastojaka i ultimativni užitak.
Vidi originalni članak

Iako obožavamo tjesteninu u klasičnom umaku od rajčice, za ovu se gastronomsku divotu isplati upaliti pećnicu. 

Recept je neopisivo jednostavan, nećeš uprljati previše suđa, a na dno posude za pečenje možeš staviti papir za pečenje i tako si maksimalno olakšati čišćenje. 

 

dobar tek! Ljutkasta tjestenina s tunom i rajčicom

 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • bosiljak
  • cherry rajčice
  • sol
  • šareni papar

Pripremi dobru dozu maslinovog ulja, nekoliko režanja češnjaka, svježi bosiljak i cherry rajčice. Sve sastojke ubaci u posudu za pečenje, dodaj soli i papra pa peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se plodovi ne raspuknu i ispuste sve svoje sokove.

Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, i pomiješaj je s pripremljenim umakom iz pećnice. Završi jelo s poštenom dozom naribanog parmezana i uživaj u svakom zalogaju. 

 

Što za ručak? Jednostavna i ukusna pašta s pečenim češnjakom

 

Količine, naravno, prilagodi vlastitim željama i potrebama. Dobra doza maslinovog ulja u kombinaciji sa sokom koji će ispustiti rajčica stvorit će fini, kremasti, slatko kiselkasti umak koji će se na najljepši mogući način spojiti s tjesteninom.

Ovaj smo recept i sami isprobali nebrojeno puta i uvijek mu se s veseljem vraćamo pa ti savjetujemo da se u genijalnost jela uvjeriš sama - već danas. 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr