Recepti 13. srpnja 2022.

Ručak od oka: Tjestenina s pečenim cherry rajčicama

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolje stvari u životu često su one najjednostavnije. Upravo je takva i ova genijalna tjestenina. Pet sastojaka i ultimativni užitak.

Iako obožavamo tjesteninu u klasičnom umaku od rajčice, za ovu se gastronomsku divotu isplati upaliti pećnicu. 

Recept je neopisivo jednostavan, nećeš uprljati previše suđa, a na dno posude za pečenje možeš staviti papir za pečenje i tako si maksimalno olakšati čišćenje. 

 

Možda vas zanima... Ljutkasta tjestenina s tunom i rajčicom Recepti

 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • bosiljak
  • cherry rajčice
  • sol
  • šareni papar

Pripremi dobru dozu maslinovog ulja, nekoliko režanja češnjaka, svježi bosiljak i cherry rajčice. Sve sastojke ubaci u posudu za pečenje, dodaj soli i papra pa peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se plodovi ne raspuknu i ispuste sve svoje sokove.

Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, i pomiješaj je s pripremljenim umakom iz pećnice. Završi jelo s poštenom dozom naribanog parmezana i uživaj u svakom zalogaju. 

 

Tjestenina s pečenim češnjakom Možda vas zanima... Jednostavna i ukusna pašta s pečenim češnjakom Recepti

 

Količine, naravno, prilagodi vlastitim željama i potrebama. Dobra doza maslinovog ulja u kombinaciji sa sokom koji će ispustiti rajčica stvorit će fini, kremasti, slatko kiselkasti umak koji će se na najljepši mogući način spojiti s tjesteninom.

Ovaj smo recept i sami isprobali nebrojeno puta i uvijek mu se s veseljem vraćamo pa ti savjetujemo da se u genijalnost jela uvjeriš sama - već danas. 

Dobar tek!

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.