Iako obožavamo tjesteninu u klasičnom umaku od rajčice, za ovu se gastronomsku divotu isplati upaliti pećnicu.
Recept je neopisivo jednostavan, nećeš uprljati previše suđa, a na dno posude za pečenje možeš staviti papir za pečenje i tako si maksimalno olakšati čišćenje.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- češnjak
- bosiljak
- cherry rajčice
- sol
- šareni papar
Pripremi dobru dozu maslinovog ulja, nekoliko režanja češnjaka, svježi bosiljak i cherry rajčice. Sve sastojke ubaci u posudu za pečenje, dodaj soli i papra pa peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se plodovi ne raspuknu i ispuste sve svoje sokove.
Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, i pomiješaj je s pripremljenim umakom iz pećnice. Završi jelo s poštenom dozom naribanog parmezana i uživaj u svakom zalogaju.
Količine, naravno, prilagodi vlastitim željama i potrebama. Dobra doza maslinovog ulja u kombinaciji sa sokom koji će ispustiti rajčica stvorit će fini, kremasti, slatko kiselkasti umak koji će se na najljepši mogući način spojiti s tjesteninom.
Ovaj smo recept i sami isprobali nebrojeno puta i uvijek mu se s veseljem vraćamo pa ti savjetujemo da se u genijalnost jela uvjeriš sama - već danas.
Dobar tek!