Ručak za čistu desetku: Quiche sa špinatom i slaninom

Shutterstock
Kombinacija špinata i slanine u prhkom tijestu ostavit će te bez daha.
Vidi originalni članak

Sve što trebaš jest mlado lišće špinata, slanine, jaja, parmezan i naravno sastojke za tijesto. Gotov quiche posluži još topao uz neku omiljenu sezonsku salatu i uživaj u slasnom obroku!

 

omiljena pita Lagani ručak: Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom

 

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • prstohvat sol

Za nadjev:

  • 100 g špinata
  • 100 g slanine
  • 180 ml kiselog vrhnja
  • 125 ml mlijeka
  • 1 crveni luk
  • 30 g parmezana
  • 4 jaja
  • žlica maslinova ulja

 

Nikolina's Kitchen Sjajan brzi obrok - quiche od poriluka i sira

 

Priprema:

  1. Umijesi tijesto. U multipraktiku pomiješati brašno, maslac i sol, dok ne dobiješ mrvice. Umiješati jaje i žlicu ili dvije hladne vode.
  2. Razvaljati tijesto i staviti u okrugli lim za pečenje pa vratiti u hladnjak na najmanje pola sata.
  3. Ugrijati ulje u tavi na umjereno jakoj vatri pa prepržiti nasjeckani luk i slaninu. Nakon osam do deset minuta izvaditi iz tave pa staviti na papirnati ručnik.
  4. Kratko blanširati špinat ili ga skuhati na pari. Neka se hladi pet minuta pa ocijediti od tekućine. Nasjeckati ga.
  5. Ugrijati pećnicu na 200°C.
  6. Nenadjeveno tijesto prekriti papirom za pečenje, staviti metalne kuglice ili suhi grah te peći 10 minuta. 
  7. Zatim staviti špinat, slaninu i luk.
  8. Istući jaja, vrhnje i mlijeko te preliti preko špinata. Posuti parmezanom i peći 30-40 minuta.
  9. Poslužiti toplo sa sezonskom salatom.
Posjeti Gastro.hr