Recepti 22. studenoga 2019.

Ručak za čistu desetku: Quiche sa špinatom i slaninom

Quiche sa špinatom i jajima
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija špinata i slanine u prhkom tijestu ostavit će te bez daha.

Sve što trebaš jest mlado lišće špinata, slanine, jaja, parmezan i naravno sastojke za tijesto. Gotov quiche posluži još topao uz neku omiljenu sezonsku salatu i uživaj u slasnom obroku!

 

Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom Možda vas zanima... Lagani ručak: Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom Recepti

 

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • prstohvat sol

Za nadjev:

  • 100 g špinata
  • 100 g slanine
  • 180 ml kiselog vrhnja
  • 125 ml mlijeka
  • 1 crveni luk
  • 30 g parmezana
  • 4 jaja
  • žlica maslinova ulja

 

Možda vas zanima... Quiche od poriluka i sira - slana torta koju obožavamo Kolumne

 

Priprema:

  1. Umijesi tijesto. U multipraktiku pomiješati brašno, maslac i sol, dok ne dobiješ mrvice. Umiješati jaje i žlicu ili dvije hladne vode.
  2. Razvaljati tijesto i staviti u okrugli lim za pečenje pa vratiti u hladnjak na najmanje pola sata.
  3. Ugrijati ulje u tavi na umjereno jakoj vatri pa prepržiti nasjeckani luk i slaninu. Nakon osam do deset minuta izvaditi iz tave pa staviti na papirnati ručnik.
  4. Kratko blanširati špinat ili ga skuhati na pari. Neka se hladi pet minuta pa ocijediti od tekućine. Nasjeckati ga.
  5. Ugrijati pećnicu na 200°C.
  6. Nenadjeveno tijesto prekriti papirom za pečenje, staviti metalne kuglice ili suhi grah te peći 10 minuta. 
  7. Zatim staviti špinat, slaninu i luk.
  8. Istući jaja, vrhnje i mlijeko te preliti preko špinata. Posuti parmezanom i peći 30-40 minuta.
  9. Poslužiti toplo sa sezonskom salatom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.