Rujanska poslastica: Muffini s bundevom i orasima

Shutterstock
Još službeno nije započela jesen, mi smo se s početkom rujna naveliko okrenuli jesenskim klasicima. Osim nezaobilaznih jabuka i krušaka, na repertoaru su i slatka i slana jela od bundeve.
Vidi originalni članak

Zbog sočnih muffina od bundeve i oraha se zaista isplati zagrijati pećnicu. Priprema je jednostavna i brza, nisu preslatki, a ipak će zadovoljiti želju za slatkim. Dobra je vijest što će podjednako ukusni biti i do tri dana nakon pečenja, ali bilo bi dobro da ih držiš u hladnjaku.

 

brzo i jednostavno Pomaknuti klasik: Browniesi s bundevom

 

Osnovni je sastojak pire od bundeve, koji možeš kupiti ili ga napraviti sama. Ako imaš vremena i odlučiš se za duži put, posluži se našim uputstvima za pripremu pirea. 

 

zalihe za hladne dane Kako napraviti i pravilno zamrznuti pire od bundeve

 

Sastojci:

  • 220 g glatkog brašna
  • 1 žlica pumpkin spice mješavine začina
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode
  • ½ žličice soli
  • 120 ml suncokretovog ulja
  • 100 g smeđeg šećera
  • 70 g bijelog šećera
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 2 velika jaja
  • 250 g pirea od bundeve
  • 60 ml mlijeka
  • 60 g nasjeckanih oraha

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Kalup za 12 muffina premaži maslacem i pobrašni ili jednostavno umetni košarice.
  2. Jaja izmiksaj sa šećerom i ekstraktom vanilije pa dodaj ulje i mlijeko. Nakon kratkog miksanja ubaci i pire od bundeve.
  3. Brašno pomiješaj s praškom za pecivo, sodom, pumpkin spice mješavinom začina i soli. Lagano je umiješaj u pripremljenu smjesu tekućih sastojaka.
  4. Na kraju umiješaj i orahe, ali pazi da ne pretjeraš s miješanjem.
  5. Raspodijeli tijesto u košarice i peci pet minuta u zagrijanoj pećnici. Potom temperaturu smanji na 180 i peci još 15-ak minuta. Provjeri čačkalicom jesu li muffini gotovi.
  6. Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije serviranja. U slast!

 

kiwi go crazy Za njoke od bundeve trebat će ti samo tri sastojka!

Posjeti Gastro.hr