Špajza 2536 prikaza 15. rujna 2019.

Zalihe za zimu: Napravi i pravilno zamrzni pire od bundeve

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristi sezonu bundeve i pripremi zalihe kremastog pirea za cijelu godinu.

Danas ti donosimo nekoliko savjeta za zamrzavanje popularnog pirea od bundeve. U hladnjaku može stajati tjedan dana, no ako ga pravilno zapakiraš i stavitš u zamrzivač – uživat ćeš u njemu mjesecima!

Da te podsjetimo, pire možeš napraviti od pečene ili kuhane bundeve. Ako je pečeš, prepolovi je, izvadi koštice i peci je u kori otprilike sat vremena na 200 stupnjeva. Aromatičan pire potom izmiskaj ili izblendaj. 

 

Možda vas zanima... Pekmez od bundeve - jesen u teglici Kolumne

 

Ako bundevu ipak odlučiš kuhati, trebat će ti dvadesetak minuta. Očisti je, nareži, premjesti u zdjelu i ulij vodu. Kad omekša, procijedi je i izmiksaj štapnim mikserom. Po želji dodaj i muškatni oraščić, cimet ili mljeveni đumbir.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Nakon što dobro ohladiš pire, možeš ga spakirati ne nekoliko različitih načina, ovisno o tome koliko mjesta imaš u zamrzivaču i za što ćeš ga koristiti. 

 

Možda vas zanima... Jednostavno i fino: Kremasta tjestenina s bundevom iz jednog lonca Recepti

 

Klasične plastične vrećice sa zamrzivačem

Ako planiraš raditi pite ili njoke i treba ti veća količina, pakiraj ga u plastične vrećice sa zatvaračem. Možeš ih položiti jednu preko druge i uštedjeti mnogo prostora.

Kalupi za muffine i led

Ako trebaš manju dozu, primjerice za cheesecake u čaši li brzinsku juhu za jednu osobu, pire možetš raspodijeliti u metalni kalup za muffine standardne veličine. Nakon što se smrzne, izvadi ove slatke lažne muffine i podijeli ih u male plastične vrećice. 

Istu stvar možeš napraviti i s kalupima za led. Kockica ili dvije bit će ti sasvim dovoljne za jutarnji smoothie pa nećeš morati baciti ostatak.

 

Možda vas zanima... Bundeva - sve o omiljenoj jesenskoj namirnici i 7 sjajnih recepata! Kolumne

 

Pripremi zalihe za zimu i uživaj u divnim jelima od bundeve!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.