Recepti Doručak 17. rujna 2024.

VAFLI OD BUNDEVE Jesen nikad nije bila tako slatka

Doručak
10 MIN
25 MIN
4
SREDNJE
vafli od bundeve
vafli od bundeve
foto: Grain Free Table/Pinterest
Ovi vafli od bundeve postat će tvoj novi specijalitet za doručak. Imamo odličan recept koji potpisuje kulinarska TV zvijezda Martha Stewart

Meki i mirisni vafli od bundeve odličan su jesenski doručak. Imamo odličan recept slavne američke kuharice Marthe Stewart za koji se koriste svima dostupni sastojci koje uvijek imamo kod kuće, a mogu se poslužiti s javorovim sirupom, tostiranim bučinim golicama, maslacem...

Važno je da svi sastojci za vafle budu na sobnoj temperaturi, a treba pripaziti i na to da kod pripreme tijesto ne miješaš previše, samo onoliko koliko je potrebno da se svi sastojci sjedine.

vafli od bundeve | Author: Grain Free Table/Pinterest Vafli od bundeve foto: Grain Free Table/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Vafli od bundeve
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Oštro brašno 2 šalica
  • Đumbir u prahu 1 žličica
  • Cimet 1 žličica
  • Muškatni oraščić 0,25 žličica
  • Klinčić u prahu 1 prstohvat
  • Šećer 0,25 šalica
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Soda bikarbona 0,50 žličica
  • Krupna sol 1 žličica
  • Jaje 3 kom
  • Mlijeko 1,75 šalica
  • Pire od bundeve 0,50 šalica
  • Maslac 125 g
  • Suncokretovo ulje
  • Javorov sirup
  • Sjemenke bundeve
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 135 stupnjeva, a uključi i pekač za vafle da se ugrije.


  2. U srednjoj zdjeli izmiješaj suhe sastojke brašno, začine, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.


  3. U drugoj posudi pjenjačom izmiješaj sve morke satsojke - jaja, mlijeko, pire od bundeve, rastopljeni maslac. Mokre sastojke dodaj u suhe i dobro izmiješaj.


  4. Pekač za vafle namasti uljem. Ulij oko 1 šalicu tijesta u sredinu pekača za vafle (količina ovisi o veličini pekača za vafle). Potom tijesto rasporedi po cijelom pekaču uz pomoć špatule. Peci dok vafli ne dobiju zlaćanu boju, 7-8 minuta


  5. Vafle izvadi iz pekača i par puta brzo prebaci iz ruke u ruku kako bi se malo ohladili i dobili hrskavu koricu. Malo ohlađene vafle ubaci u zagrijanu pećnicu i drži ih tamo do posluživanja. Ponovi postupak s ostatkom tijesta za vafle od bundeve.


  6. Vafle od bundeve posluži s javorovim sirupom i/ili tostirani bučinim golicama. Također, odlično odgovara i tučeno slatko vrhnje.

    Za one koji vole slatko-slane kombinaciej predlažemo slaninu gaziranu u javorovom sirupu.


Ovi vafli mogu se ispeći i unaprijed i čuvati u hladnjaku do posluživanja (u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka u hladnjaku mogu stajati do 5 dana!), a mogu se i zamrznuti na 3 mjeseca. Prije posluživanja, vafle iz hladnjaka, a naravno i one iz zamrzivača, potrebno je ugrijati, a to ćeš najbolje napraviti tako da ih ubaciš u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva dok se dobro ne zagriju. Možeš koristiti i mikrovalnu pećnicu, no u tom slučaju vafli će izgubiti svoju hrskavost.

Isprobaj i ove recepte za vafle...

Vafli Možda vas zanima... BELGIJSKI VAFLI Imamo recept za prste polizati Recepti slani vafli, jaje na oko Možda vas zanima... Vafli sa sirom i jajima: super večera za ljubitelje doručka Recepti vafli Možda vas zanima... RECEPT DANA Mirisni vafli za nezaboravna jutra Kolumne vafli Možda vas zanima... Posebno lagani vafli s grčkim jogurtom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.