gastro postao
Hrskavi vafli s grčkim jogurtom će te garantirano oraspoložiti, čak i ako ustaneš na lijevu nogu...
Lagani vafli s grčkim jogurtom, jabukama i cimetom postat će standard na tvom jelovniku za doručak ili brunch. Priprema i pečenje trajat će manje od 20 minuta, što ih čini dobrim izborom za lijeni vikend.
Ako upotrijebiš slađe jabuke, vafle možeš zasladiti samo žlicom meda. Naravno, ako primijetiš da su nedovoljno slatki nakon pečenja, dodatno ih prelij medom ili javorovim sirupom.
Imaj na umu da ćeš od navedenih sastojaka dobiti 4 poveće porcije. Prilagodi recept svojim potrebama i uživaj!
Vafli s grčkim jogurtom i jabukama
Sastojci:
- 2 jaja (L)
- 400 ml mlijeka
- 120 ml grčkog jogurta
- 1 žlica meda
- 1 žlica + 2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice cimeta
- 250 g brašna
- 60 g jabuke, narezane na kockice
Postupak:
- Izmiksaj jaja s mlijekom, jogurtom i medom u mjehuričastu smjesu. Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom.
- Na kraju umiješaj sitne kockice jabuke pa dobro promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
- Naulji i zagrij pekač za vafle. Peci ih prema uputama na pakiranju pekača, dok ne poprime zlatnu boju.
- Serviraj vafle odmah ili ih ubaci u pećnicu zagrijanu na nisku temperaturu i održi ih toplima i hrskavima. U slast!