Slani vafli s vlascem, sirom i jajima na oko… Vjeruj nam, ovaj ukusan obrok promijenit će ti perspektivu. Barem kada je riječ o odabiru namirnica za večeru
Zaboravi sirup i bobičasto voće - ovi zasitni, slanivafli puni su sira i posuti aromatičnim vlascem. I najbolje od svega, brzo se pripremaju.
Jednostavna smjesa za vafle obogaćena je orašastim gruyère sirom, a možeš dodati i/ili cheddar ako ti je draži. Rezultat su hrskavi, zlatni vafli posluženi s jajima na oko i potočarkom ili rikulom. Majoneza s limunom zaokružuje cijeli obrok, dodajući svježinu svakom zalogaju.
Također, ove vafle možeš poslužiti i s raznobojnim (cherry) rajčicama koje su sada na vrhuncu sezone.
Ne gasi ekran dok kuham
Slani vafli s vlascem, sirom i jajima na oko
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Majoneza
0,25
šalica
Limunova korica
1
žličica
Sok od limuna
2
žličica
Brašno
1,50
šalica
Prašak za pecivo
2
žličica
Sol
1
žličica
Mlijeko
1,33
šalica
Jaje
5
kom
Maslac
6
žlica
Gruyere
1
šalica
Svježi vlasac
0,25
šalica
Suncokretovo ulje
Potočarka
2
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 95°C. Pomiješaj majonezu, koricu limuna i limunov sok u maloj zdjeli. Stavi u hladnjak do posluživanja.
Umuti brašno, prašak za pecivo i ¾ čajne žličice soli u velikoj zdjeli. Umuti mlijeko i 1 jaje u srednjoj zdjeli.
Dodaj smjesu mlijeka u smjesu brašna, miješaj dok se lagano ne sjedini. Dodaj 6 žlica otopljenog maslaca, naribani sir i 2 žlice nasjeckanog vlasca.
Zagrij aparat za vafle. Premaži ga uljem i dodaj manje od 1 šalice smjese. Peci dok ne postane zlaćane boje, 3-4 minute.
Gotove vafle stavi na pleh obložen rešetkom. Drži ih toplima u pećnici. Ponavljaj postupak s preostalom smjesom dok ne napraviš 4 vafla.
Zagrij veliku teflonsku tavu na srednjoj vatri. Razbij preostala 4 jaja u tavu, peci dok bjelanjci ne postanu neprozirni, oko jednu i pol minutu.
Premjesti jaja na tanjur i pospi preostalom ¼ žličice soli.
Posluži vafle s jajima i potočarkom. Na vafle dodaj majonezu s limunom i preostale 2 žlice nasjeckanog vlasca.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
671 kcal
33 %
MASTI
45,00 g
62 %
KOLESTEROL
0,32 g
0 %
UH
41,00 g
14 %
PROTEINI
24,00 g
48 %
Isprobaj i ove recepte za vafle, odnosno ukusan brunch!