Recepti Vegeterijansko 29. srpnja 2024.

Vafli sa sirom i jajima: super večera za ljubitelje doručka

Vegetarijansko
15 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
slani vafli, jaje na oko
Slani vafli s jajima na oko
foto: How Sweet Eats/Pinterest
Slani vafli s vlascem, sirom i jajima na oko… Vjeruj nam, ovaj ukusan obrok promijenit će ti perspektivu. Barem kada je riječ o odabiru namirnica za večeru

Zaboravi sirup i bobičasto voće - ovi zasitni, slani vafli puni su sira i posuti aromatičnim vlascem. I najbolje od svega, brzo se pripremaju.

Jednostavna smjesa za vafle obogaćena je orašastim gruyère sirom, a možeš dodati i/ili cheddar ako ti je draži. Rezultat su hrskavi, zlatni vafli posluženi s jajima na oko i potočarkom ili rikulom. Majoneza s limunom zaokružuje cijeli obrok, dodajući svježinu svakom zalogaju. 

Također, ove vafle možeš poslužiti i s raznobojnim (cherry) rajčicama koje su sada na vrhuncu sezone.

Ne gasi ekran dok kuham

Slani vafli s vlascem, sirom i jajima na oko
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Majoneza 0,25 šalica
  • Limunova korica 1 žličica
  • Sok od limuna 2 žličica
  • Brašno 1,50 šalica
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Mlijeko 1,33 šalica
  • Jaje 5 kom
  • Maslac 6 žlica
  • Gruyere 1 šalica
  • Svježi vlasac 0,25 šalica
  • Suncokretovo ulje
  • Potočarka 2 šalica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 95°C. Pomiješaj majonezu, koricu limuna i limunov sok u maloj zdjeli. Stavi u hladnjak do posluživanja.


  2. Umuti brašno, prašak za pecivo i ¾ čajne žličice soli u velikoj zdjeli. Umuti mlijeko i 1 jaje u srednjoj zdjeli.

    Dodaj smjesu mlijeka u smjesu brašna, miješaj dok se lagano ne sjedini. Dodaj 6 žlica otopljenog maslaca, naribani sir i 2 žlice nasjeckanog vlasca.


  3. Zagrij aparat za vafle. Premaži ga uljem i dodaj manje od 1 šalice smjese. Peci dok ne postane zlaćane boje, 3-4 minute.

    Gotove vafle stavi na pleh obložen rešetkom. Drži ih toplima u pećnici. Ponavljaj postupak s preostalom smjesom dok ne napraviš 4 vafla.


  4. Zagrij veliku teflonsku tavu na srednjoj vatri. Razbij preostala 4 jaja u tavu, peci dok bjelanjci ne postanu neprozirni, oko jednu i pol minutu.

    Premjesti jaja na tanjur i pospi preostalom ¼ žličice soli.

    Posluži vafle s jajima i potočarkom. Na vafle dodaj majonezu s limunom i preostale 2 žlice nasjeckanog vlasca.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

671 kcal

33 %

MASTI

45,00 g

62 %

KOLESTEROL

0,32 g

0 %

UH

41,00 g

14 %

PROTEINI

24,00 g

48 %

Isprobaj i ove recepte za vafle, odnosno ukusan brunch!

brunch Možda vas zanima... Imamo 3 odlične ideje za subotnji brunch kod kuće Špajza slani vafli Možda vas zanima... SLANI VAFLI S batatom, sirom ili mladim lukom? Recepti Vafli Možda vas zanima... BELGIJSKI VAFLI Imamo recept za prste polizati Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.