Špajza 19. siječnja 2024.

Imamo 3 odlične ideje za subotnji brunch kod kuće

brunch
Izbor jela za subotnji brunch kod kuće foto: Rachel Park/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Za manje od sat vremena pripremi 3 savršena recepta za savršeni brunch!

Izlazak u grad s ekipom na brunch je odlična navika, osobito otkako su brojni lokali uveli posebnu ponudu. Na brunch meniju su često kremaste kajgane, bogati sendviči, dekadentna peciva, palačinke i bezvremenske mimoze.

Brunch iskustvo možeš bez problema rekreirati i kod kuće, uz samo malo truda i koju minutu vremena. Kako bismo ti olakšali odabir jela, izvukli smo 3 recepta iz naše baze za savršeni brunch koji će garantirano oduševiti i tebe i goste

slani pohani kruh | Author: SHUTTERSTOCK Slana varijanta pohanog kruha s parmezanom foto: SHUTTERSTOCK

Brunch započni uz pohani kruh s parmezanom

Bez pohanog kruha ne možemo zamisliti brunch, bez obzira na to je li riječ o slatkoj ili slanoj verziji. Mi smo za doručak, odnosno brunch, mrvicu skloniji slanim varijantama, osobito ovoj s naribanim parmezanom. Ide u paru sa svim suhomesnatim narescima i sirevima, ali i jajem na oko!

 

slani pohani kruh Možda vas zanima... Jesi li za slani pohani kruh s parmezanom? Recepti

 

slani vafli | Author: Pretty flavours/Pexels Vafli s cheddarom i poširanim jajima foto: Pretty flavours/Pexels

Nastavi uz vafle s cheddarom i slaninom

U ove predobre vafle već su upakirani i sir i slanina, a s njima se poslužuje i poširano jaje. Ovo je idealan odabir za brunch jer je riječ o zasitnom, ali i vrlo fotogeničnom jelu. Bonus je i što će biti gotovi za 15-ak minuta!

 

slani vafli Možda vas zanima... Ukusni vafli sa sirom i poširanim jajima Recepti

 

Palačinka iz pećnice | Author: Deborah Rainford/Unsplash Palačinka iz pećnice - zaključi brunch uz ovaj slatki zalogaj foto: Deborah Rainford/Unsplash

Palačinka iz pećnice za kraj bruncha

Brunch ne može proći bez slatkog, bilo da je riječ o muffinima, kroasanima, slatkim pogačicama, mini kolačićima - ili velikoj palačinki iz pećnice. Dutch baby palačinka je vrlo brzo gotova, a možeš je upariti sa svim mogućim voćem, sladoledom, karamelom i/ili čokoladnim preljevom. Izbor prepuštamo tebi!

 

Palačinka iz pećnice Možda vas zanima... Palačinka iz pećnice koju ćeš obožavati Recepti

 

Ako se dobro organiziraš, sva 3 jela možeš pripremiti i servirati za manje od sat vremena. Svakako serviraj limunadu, čaj i kavu, a ni već spomenute mimoze nisu naodmet. Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.