Recepti 05. prosinca 2023.

Ukusni vafli sa sirom i poširanim jajima

slani vafli
Slani vafli foto: Pretty flavours/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Tijekom hladnih dana svi žude za bogatim i zasitnim doručkom ili brunchom. Vafli s cheddarom su savršen izbor...

Vafli s cheddarom i slaninom bit će zvijezda subotnjeg bruncha. Ukusni su i zasitni, a posebno su fotogenični kada se na njih servira poširano jaje posuto paprom i krupno mljevenom soli. 

Priprema traje samo 20-ak minuta, a sastojci u nastavku dostatni su za čak 5 porcija

 

Tost sa sirom i jabukama Možda vas zanima... Savršeno jutro uz tostirani kruh sa sirom i jabukama Recepti

 

Vafle možeš čuvati do 3 dana u hladnjaku u posudi s poklopcem. Također ih možeš zamrznuti na rok od 2 mjeseca i zagrijati u pećnici prije posluživanja. Dobar tek!

 | Author: Pretty flavours/Pexels Vafli s poširanim jajima foto: Pretty flavours/Pexels

Vafli s cheddarom i slaninom

Sastojci: 

  • 250 g glatkog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 jaja (L)
  • 350 ml mlijeka
  • 225 g rastopljenog maslaca
  • 6 kriški slanine
  • 75 g cheddara

 

tost sendvič Možda vas zanima... KRALJEVSKI ZALOGAJ Topli sendvič sa sirom i gljivama Recepti

 

Postupak:

  1. Slaninu zapeci na tavi pa je premjesti na papirnate ubruse kako bi se otopio višak masnoće. Kada se ohladi, natrgaj je na komadiće.
  2. U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, sol i prašak za pecivo.
  3. U drugoj posudi umuti žumanjke s mlijekom i maslacem.
  4. U trećoj posudi izmiksaj bjelanjke u čvrsti snijeg.
  5. U smjesu sa žumanjcima najprije umiješaj suhe sastojke, a potom lagano snijeg od bjelanjaka. Na kraju dodaj naribani cheddar i komadiće slanine.
  6. Peci vafle u dobro zagrijanom pekaču otprilike 5 minuta, ovisno o jačini pekača i uputstvima. 
  7. Pripremi poširana jaja prema receptu Julije Child i posluži ih na vaflima. Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.