gastro postao
Tijekom hladnih dana svi žude za bogatim i zasitnim doručkom ili brunchom. Vafli s cheddarom su savršen izbor...
Vafli s cheddarom i slaninom bit će zvijezda subotnjeg bruncha. Ukusni su i zasitni, a posebno su fotogenični kada se na njih servira poširano jaje posuto paprom i krupno mljevenom soli.
Priprema traje samo 20-ak minuta, a sastojci u nastavku dostatni su za čak 5 porcija.
Vafle možeš čuvati do 3 dana u hladnjaku u posudi s poklopcem. Također ih možeš zamrznuti na rok od 2 mjeseca i zagrijati u pećnici prije posluživanja. Dobar tek!
Vafli s cheddarom i slaninom
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 150 g šećera
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 jaja (L)
- 350 ml mlijeka
- 225 g rastopljenog maslaca
- 6 kriški slanine
- 75 g cheddara
Postupak:
- Slaninu zapeci na tavi pa je premjesti na papirnate ubruse kako bi se otopio višak masnoće. Kada se ohladi, natrgaj je na komadiće.
- U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, sol i prašak za pecivo.
- U drugoj posudi umuti žumanjke s mlijekom i maslacem.
- U trećoj posudi izmiksaj bjelanjke u čvrsti snijeg.
- U smjesu sa žumanjcima najprije umiješaj suhe sastojke, a potom lagano snijeg od bjelanjaka. Na kraju dodaj naribani cheddar i komadiće slanine.
- Peci vafle u dobro zagrijanom pekaču otprilike 5 minuta, ovisno o jačini pekača i uputstvima.
- Pripremi poširana jaja prema receptu Julije Child i posluži ih na vaflima. Dobar tek!