gastro postao
Zbog ove se kombinacije jabuka i sira isplati ustati 15 minuta ranije!
Slatko-slana kombinacija jabuka i sira odličan je odabir za rujanski doručak ili međuobrok. Preporučujemo da upotrijebiš slatke jabuke, kako bi kontrast sa slankastim cheddarom bio još izraženiji.
Naravno, ako ti cheddar nije pri ruci, možeš ga zamijeniti gaudom. Umjesto jabuka, dobro će poslužiti kruške i breskve, a dobra sourdough focaccia može zamijeniti raženi kruh. I najbolji savjet ostavljamo za kraj... Slobodno pospi nasjeckanim orasima. Dobar tek!
Tostirani kruh s cheddarom i jabukama
Sastojci:
- 4 kriške raženog kruha
- 2 žličice dijon senfa
- 100 g cheddara
- 1 jabuka
- svježe mljeveni papar
Postupak:
- Kriške kruha rasporedi po limu za pečenje, premaži svaku s pola žličice senfa pa nadjeni naribanim cheddarom.
- Peci 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, dok se sir ne rastopi.
- Za to vrijeme jabuku operi, osuši i nareži na vrlo tanke kriške.
- Raspodijeli jabuke po hrskavom kruhu, začini s malo mljevenog papra i posluži!
ISPROBAJ RECEPTE ZA SLASTICE S JABUKAMA: