Želiš pripremiti nešto slatko, ali nemaš puno slobodnog vremena? Crumble od jabuka je savršeni izbor za tebe!
Manje je više, a dokaz te teze je ovaj brzinski recept za crumble od jabuka. Priprema i pečenje trajat će manje od 45 minuta, a sastojci su dostatni za čak 6 porcija.
Preporučujemo da upotrijebiš okrugle keramičke posudice promjera do 15 cm.
Odlična je vijest da crumble možeš ispeći, dobro ohladiti ičuvati u zamrzivaču do 2 mjeseca. Izvadi ga večer prije posluživanja, ostavi preko noći u hladnjaku, a zatim ga podgrij u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.
Crumble od jabuka
foto: Dilara Garifullina/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Crumble od jabuka
25 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
SLOJ S JABUKAMA
Sastojci
Jabuka
4
kom
Maslac
15
g
Smeđi šećer
40
g
Cimet
25
žličica
HRSKAVI POSIP (CRUMBLE)
Sastojci
Smeđi šećer
130
g
Glatko brašno
130
g
Cimet
1
žličica
Sol
1
prstohvat
Maslac
80
g
Postupak
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Premaži rastopljenim maslacem 6 okruglih keramičkih posudica. Spomenutih 15 g maslaca bi trebalo biti i više nego dovoljno.
Jabuke oguli i nareži na kriške debljine 5 mm. Pospi ih šećerom i cimetom pa dobro promiješaj. Podijeli jabuke u pripremljene posudice.
U drugoj posudi vilicom pomiješaj smeđi šećer, brašno, cimet i sol pa dodaj rastopljeni maslac. Kratko miješaj, sve dok smjesa ne postane grudasta, poput mokrog pijeska, a zatim je pospi preko jabuka.
Peci 30-35 minuta. Znat ćeš da je gotovo kad posip poprimi zlaćanu boju i jabuke omekšaju. Ako primijetiš da je posip prebrzo poprimio boju, prekrij posudice aluminijskom folijom.
Uz topli crumble od jabuka posluži tučeno slatko vrhnje ili sladoled od vanilije.
I ove su slastice od jabuka baš divne i neodoljive:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.