Ružičasto tijesto stvoreno je za najfinije sezonske pite

Stockfood
Ružičasto prhko tijesto na prvi se pogled možda i čini kompliciranim za pripremu, no kada otkrijete u čemu je zbilja stvar, vaše će pite poprimiti još ljepše sezonske boje.
Vidi originalni članak

Ključ savršenog ružičastog tijesta za pite su dehidrirane jagode. Kupiti ih možete u svakoj većoj trgovini ili pak u specijaliziranim trgovinama sa začinima. Sušene jagode potrebno je smrznuti kako bi se kod pripreme tijesta na jednostavan način pomiješale s ostatkom sastojaka, a zatim vam preostaje samo smisliti kombinaciju u kojoj ćete tijesto koristiti.

 

Foodgasm Pita od šumskog voća i sira stvorena za proljetno uživanje

 

Kombinacija jagoda i rabarbare ili pak jagoda i bosiljka uz kuglicu sladoleda bit će idealna za osvježenje za vrijeme vrućih dana, a zbog nešto blažeg okusa sušenih jagoda spajati ih možete i s ostalim voćem po želji.

 

Matea's Kitchn Stories Puding pita - slasni američki klasik

 

Trebat će vam:

  • Pola šalice sušenih i smrznutih jagoda
  • 1 žlica šećera
  • 220 g brašna
  • 250 g maslaca
  • Prstohvat soli

Postupak pripreme:

  1. U blender ubacite suhe i smrznute jagode. Dodajte im šećer, pa sve zajedno sameljite u prah.
  2. Prebacite u posudu, dodajte brašno i maslac te zamijesite tijesto.
  3. Mijesite brzo kako se tijesto ne bi ugrijalo i postalo gnjecavo.
  4. Ako je tijesto presuho, dodajte dvije žlice hladne vode, pa mijesite dok se svi sastojci ne povežu, a vi dobijete kompaktno tijesto.
  5. Tijesto umotajte u foliju i spremite u zamrzivač do korištenja.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr