Ključ savršenog ružičastog tijesta za pite su dehidrirane jagode. Kupiti ih možete u svakoj većoj trgovini ili pak u specijaliziranim trgovinama sa začinima. Sušene jagode potrebno je smrznuti kako bi se kod pripreme tijesta na jednostavan način pomiješale s ostatkom sastojaka, a zatim vam preostaje samo smisliti kombinaciju u kojoj ćete tijesto koristiti.
Kombinacija jagoda i rabarbare ili pak jagoda i bosiljka uz kuglicu sladoleda bit će idealna za osvježenje za vrijeme vrućih dana, a zbog nešto blažeg okusa sušenih jagoda spajati ih možete i s ostalim voćem po želji.
Trebat će vam:
- Pola šalice sušenih i smrznutih jagoda
- 1 žlica šećera
- 220 g brašna
- 250 g maslaca
- Prstohvat soli
Postupak pripreme:
- U blender ubacite suhe i smrznute jagode. Dodajte im šećer, pa sve zajedno sameljite u prah.
- Prebacite u posudu, dodajte brašno i maslac te zamijesite tijesto.
- Mijesite brzo kako se tijesto ne bi ugrijalo i postalo gnjecavo.
- Ako je tijesto presuho, dodajte dvije žlice hladne vode, pa mijesite dok se svi sastojci ne povežu, a vi dobijete kompaktno tijesto.
- Tijesto umotajte u foliju i spremite u zamrzivač do korištenja.
Dobar tek!