Salata od božićne purice

Ostatke mesa božićne purice iskoristite i napravite ukusnu salata s povrćem, gljivama i preljevom od jogurta
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 240

Potrebno vam je

  • 300 g puran (cijeli, prosjek)
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom paprika, zelena
  • 0.50 g luk ,crveni
  • 0.50 režanj češnjak
  • šampinjoni (uzgojeni)
  • jogurt (3.2% masti)
  • vrhnje kiselo (10% masti )
  • peršin, list
  • salata, zelena
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju prepržite sitno kosani češnjak i povrće koje ste narezali na trakice.
  2. Jogurt, vrhnje i kosani peršin pomiješajte i začinite. Salatu operite i narežite na manje komade. Puricu narežite na sitne trakice.
  3. U zdjelu slažite pečeno povrće, puricu, salatu i sve pospite s dresingom od jogurta. Uz ovu salatu možete poslužiti i pečene kockice kruha.

Izvor Ana Grgić

Posjeti Gastro.hr