gastro postao
Ostatke mesa božićne purice iskoristite i napravite ukusnu salata s povrćem, gljivama i preljevom od jogurta
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 240
Potrebno vam je
- 300 g puran (cijeli, prosjek)
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom paprika, zelena
- 0.50 g luk ,crveni
- 0.50 režanj češnjak
- šampinjoni (uzgojeni)
- jogurt (3.2% masti)
- vrhnje kiselo (10% masti )
- peršin, list
- salata, zelena
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na zagrijanom maslinovom ulju prepržite sitno kosani češnjak i povrće koje ste narezali na trakice.
- Jogurt, vrhnje i kosani peršin pomiješajte i začinite. Salatu operite i narežite na manje komade. Puricu narežite na sitne trakice.
- U zdjelu slažite pečeno povrće, puricu, salatu i sve pospite s dresingom od jogurta. Uz ovu salatu možete poslužiti i pečene kockice kruha.
Izvor Ana Grgić