gastro postao
                                            
                                        
                                    Ostatke mesa božićne purice iskoristite i napravite ukusnu salata s povrćem, gljivama i preljevom od jogurta
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 240
Potrebno vam je
- 300 g puran (cijeli, prosjek)
 - 1 kom tikvice, zelene
 - 1 kom paprika, zelena
 - 0.50 g luk ,crveni
 - 0.50 režanj češnjak
 - šampinjoni (uzgojeni)
 - jogurt (3.2% masti)
 - vrhnje kiselo (10% masti )
 - peršin, list
 - salata, zelena
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Na zagrijanom maslinovom ulju prepržite sitno kosani češnjak i povrće koje ste narezali na trakice.
 - Jogurt, vrhnje i kosani peršin pomiješajte i začinite. Salatu operite i narežite na manje komade. Puricu narežite na sitne trakice.
 - U zdjelu slažite pečeno povrće, puricu, salatu i sve pospite s dresingom od jogurta. Uz ovu salatu možete poslužiti i pečene kockice kruha.
 
Izvor Ana Grgić