Salata od heljdinih rezanaca s povrćem iz woka

Proljetno jelo s finom azijskom marinadom koje možete napraviti po svom ukusu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 297

Potrebno vam je

  • 500 g heljda
  • 1 dl soja umak
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 50 g šećer, kristal
  • 0.03 l ulje sezamovo
  • 0.50 vezica korijander
  • 1 režanj češnjak
  • 100 g mladi luk
  • 50 g rotkvica, crvena
  • 50 g paprika, zelena
  • 50 g tikvice, zelene
  • 0.50 vezica klice graška
  • 100 g mrkva, crvena

Priprema

  1. Heljdine rezance kratko skuhajte i šokirajte hladnom vodom.
  2. U woku prepržite kratko sjeckano povrće i podlijte soja umakom, dodajte đumbir, češnjak, šećer te odstranite s vatre
  3. Pomiješajte povrće s rezancima, nasjeckajte korijander i naribajte rotkvice.

Izvor Tomislav Nikšić

Posjeti Gastro.hr