Salata od komorača, kruške i krastavca

Komorač je idealan za salate, izvrsno se uklapa među ostalo povrće, ali i voće
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 8

Potrebno vam je

  • 450 g krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom komorač, glavica
  • 1 kom limun
  • 1 kom kruška (cijela)
  • 0.50 šalica dalmatinski šipak
  • jabučni ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Krastavce oguliti i narezati na kockice pa staviti u plastičnu vrećicu s hermetičkim zatvaranjem.
  2. Lišće komorača također nasjeckati na sitnije i zatvoriti u plastičnu vrećicu.
  3. Narezani komorač staviti u posudu sa vodom i sokom limuna te poklopiti. Krastavce, komorač i lišće ostaviti preko noći u hladnjaku.
  4. U većoj zdjeli pomiješati krastavac, ocijeđeni komorač, narezanu krušku i očišćeni šipak.
  5. Začiniti octom i dobro promiješati. Posoliti i popapriti po želji pa ukrasiti lišćem komorača.
Posjeti Gastro.hr