gastro postao
Komorač je idealan za salate, izvrsno se uklapa među ostalo povrće, ali i voće
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 8
Potrebno vam je
- 450 g krastavci (svježi, sirovi)
- 1 kom komorač, glavica
- 1 kom limun
- 1 kom kruška (cijela)
- 0.50 šalica dalmatinski šipak
- jabučni ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Krastavce oguliti i narezati na kockice pa staviti u plastičnu vrećicu s hermetičkim zatvaranjem.
- Lišće komorača također nasjeckati na sitnije i zatvoriti u plastičnu vrećicu.
- Narezani komorač staviti u posudu sa vodom i sokom limuna te poklopiti. Krastavce, komorač i lišće ostaviti preko noći u hladnjaku.
- U većoj zdjeli pomiješati krastavac, ocijeđeni komorač, narezanu krušku i očišćeni šipak.
- Začiniti octom i dobro promiješati. Posoliti i popapriti po želji pa ukrasiti lišćem komorača.