Salata od kozica i jagoda

Rudolph van Veen spojio je naizgled nespojive sastojke u savršenu salatu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 254

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 dl balsamico od maline
  • 1 g senf dijon
  • 1 žlica med, vrcani
  • 2 dl ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 500 g rajčice, cherry
  • 500 g jagode
  • 500 g kozica velika
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • salata, zelena
  • kruh pšenični, bijeli

Priprema

  1. Prvo pripremite dressing za salatu.
  2. Sitno nasjeckajte luk.
  3. Pomiješajte ocat od malina, senf, med, luk, sol i papar.
  4. Dodati Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve pomiješati.
  5. Narezati rajčice na male komade, ukloniti peteljke od jagoda i razrezati ih na polovice.
  6. Narezati skuhane i očišćene kozice po dužini na dva dijela.
  7. Pomiješati rajčice i kozice s dressingom.
  8. Narezati bosiljak.
  9. Oprati listove salate i raspoloviti ih.
  10. Pomiješati bosiljak, listove salate i dressing.
  11. Staviti zdjelu u hladnjak i servirati sa svježom toplom šnitom kruha.

Izvor Rudolph van Veen

Posjeti Gastro.hr