Salata od kozica, koromača i manga

Pri izboru manga pripazite da ne bude prezreo i obavezno ga ogulite
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 143

Potrebno vam je

  • 300 g kozica velika
  • 1 kom komorač, glavica
  • 1 kom mango (mesnati dio)
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom limun
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 200 g matovilac

Priprema

  1. U malo slane vode i limunova soka vrlo kratko, 3 do 4 minute, skuhajte svježe kozice. Odvojite ih od glave i repiće očistite.
  2. Mladu salatu –možete odaberati lollo rosso koju možete pronaći na tržnicama ili u samoposlugama, a u zamjenu možete koristiti običnu zelenu salatu, matovilac ili rikolu – složite kao podlogu.
  3. Odaberite zreli mango, ogulite ga i narežite na jednake ploške.
  4. Crvene paprike babure očistite i narežite na kockice.
  5. Svježi korijen koromača narežite na tanke trakice. Dobro će se listati pa ćete dobiti lijepe hrskave lađice.
  6. Na salatu složite tople repiće kozica, ploške manga, trakice koromača i kockice paprike. Između slojeva kapnite malo maslinova ulja.
  7. Pokapajte limunovim sokom, posolite i popaprite te na vrhu po želji doradite s još malo ulja.

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Posjeti Gastro.hr