Salata od krastavaca na japanski

Brzo i lagano jelo za bilo koje doba dana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 žlica rižin ocat
  • 1 mala žlica med, vrcani
  • 1 prstohvat sol
  • 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. Krastavce oguliti tako da mjestimično ostanu zelene linije od kore. Prerezati po dužini na pola i žlicom odstraniti sjemenke.
  2. Pomagalom za guljenje ili vrlo oštrim nožem uzdužno narezati polovice krastavaca na tanke kriške. Tako narezane krastavce staviti između dva sloja papirnatih ručnika i laganim pritiskom odstraniti suvišnu tekućinu.
  3. Pomiješati ocat, šećer i sol u zdjeli pa kada se svi sastojci sjedine dodati krastavce.
  4. Sezam kratko popržiti na suhoj tavi i također dodati krastavcima. Sve sastojke dobro izmiješati i odmah servirati.
Posjeti Gastro.hr