gastro postao
Brzo i lagano jelo za bilo koje doba dana
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 2 žlica rižin ocat
- 1 mala žlica med, vrcani
- 1 prstohvat sol
- 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- Krastavce oguliti tako da mjestimično ostanu zelene linije od kore. Prerezati po dužini na pola i žlicom odstraniti sjemenke.
- Pomagalom za guljenje ili vrlo oštrim nožem uzdužno narezati polovice krastavaca na tanke kriške. Tako narezane krastavce staviti između dva sloja papirnatih ručnika i laganim pritiskom odstraniti suvišnu tekućinu.
- Pomiješati ocat, šećer i sol u zdjeli pa kada se svi sastojci sjedine dodati krastavce.
- Sezam kratko popržiti na suhoj tavi i također dodati krastavcima. Sve sastojke dobro izmiješati i odmah servirati.