Salata od krumpira s kobasicom - ovo morate isprobati!

Getty Images Malo drugačija krumpir salata
Prilog ili kompletan obrok, ova salata najprije će vas oduševiti okusima, a zatim zasititi na najfiniji mogući način.
Vidi originalni članak

Osim što uz dodatak kobasice ova salata postaje kompletan ručak, dressing od senfa učinit će je ručkom koji ćete poželjeti ponoviti.

 

brzo i fino Kao prilog ili samostalno jelo: Krumpir salata s matovilcem

 

Salati možete dodati i kratko blanširan špinat ili blitvu, ali i drugo povrće po želji. S ovom će se kombinacijom divno složiti pečena crvena paprika, brokula, pa čak i cvjetača iz pećnice.

 

Recepti Skuša i nešto drugačija krumpir salata

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg krumpira
  • 2 para kobasica
  • 1 veća glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice limunovog soka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Krumpir skuhajte u ljusci, pa ga očistite i nasjeckajte na kolutiće. Ubacite ga u zdjelu.
  2. Kobasice skuhajte ili ispecite na tavi. Nasjeckajte ih na rezance ili kolutiće. Dodajte ih krumpiru.
  3. Luk nasjeckajte na tanke kolutiće, pa ga dodajte krumpiru i kobasici.
  4. Dodajte i protisnuti češnjak.
  5. U posudici pomiješajte limunov sok, senf, maslinovo ulje, sol i papar tako da dobijete nešto gušći preljev. Dodati možete i gorušicu.
  6. Začinite salatu i poslužite je toplu ili ohlađenu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr