gastro postao
Svi znamo koliko je zdravo jesti ribu i koje važne nutrijente nam ona pruža. Živimo u podneblju gdje vrlo lako možemo doći do svježe ribe – morske ili riječne.
Kod obrade ribe nema puno filozofije. Jednostavni recepti s minimalno začina koji dozvoljavaju da kraljica jela bude riba i njen okus. Ali prilozi ne moraju biti jednostavni, štoviše, poigrajte se s poznatim okusima koji komplimentiraju ribi i napravite nešto drugačije. Tako je nastala ova, nešto drugačija, topla krumpir salata.
Potrebno vam je :
(količina dovoljna za 4 osobe)
- 4 svježe skuše
- maslinovo ulje
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 2 češnja češnjaka
Za krumpir salatu
- 800 g mladog krumpira
- 1 svežanj mladog luka
- 1 kiselo vrhnje
- 1 jaje
- 200 ml mlijeka
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
- Prvo pripremite krumpir salatu. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Krumpir ogulite i narežite na ploške, ne moraju biti pretanke. Mladi luk narežite i dodajte ploškama krumpira. Ploške krumpira i luk začinite solju i paprom, promiješajte.
- Dublju posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i posložite ploške krumpira i luk po posudi.
- U posudi u kojoj vam je bio krumpir razmutite pjenjačom kiselo vrhnja, jaje, mlijeko i dodajte malo soli i papra. Mješavinu prelijte preko krumpira i pecite 45-60 min, dok se krumpir ne ispeče.
- Očišćenu skušu posolite izvana i iznutra. Na grill tavu dodajte maslinovo ulje i pustite da se zagrije. Na ulju kratko popržite češnjak, dok ne pusti miris. Pecite skušu na ulju i češnjaku, 5 minuta sa svake strane. Kada je gotova, izvadite ju i popaprite.
- Kod posluživanja ribu i toplu krumpir salatu zalijte dobrim maslinovim uljem.
Dobar tek!