gastro postao
Prilog ili kompletan obrok, ova salata najprije će vas oduševiti okusima, a zatim zasititi na najfiniji mogući način.
Osim što uz dodatak kobasice ova salata postaje kompletan ručak, dressing od senfa učinit će je ručkom koji ćete poželjeti ponoviti.
Salati možete dodati i kratko blanširan špinat ili blitvu, ali i drugo povrće po želji. S ovom će se kombinacijom divno složiti pečena crvena paprika, brokula, pa čak i cvjetača iz pećnice.
Potrebno vam je:
- 1 kg krumpira
- 2 para kobasica
- 1 veća glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice senfa
- 2 žlice limunovog soka
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Krumpir skuhajte u ljusci, pa ga očistite i nasjeckajte na kolutiće. Ubacite ga u zdjelu.
- Kobasice skuhajte ili ispecite na tavi. Nasjeckajte ih na rezance ili kolutiće. Dodajte ih krumpiru.
- Luk nasjeckajte na tanke kolutiće, pa ga dodajte krumpiru i kobasici.
- Dodajte i protisnuti češnjak.
- U posudici pomiješajte limunov sok, senf, maslinovo ulje, sol i papar tako da dobijete nešto gušći preljev. Dodati možete i gorušicu.
- Začinite salatu i poslužite je toplu ili ohlađenu.
Dobar tek!