Salata od lubenice - najbolja kombinacija voća i povrća

Thinkstock
Nakon poznate kombinacije jagoda i špinata o kojoj smo  pisali prošlog mjeseca, danas vam donosimo recept s najpopularnijim voćem ljeta – lubenicom.
Vidi originalni članak

Ako planirate roštiljati, a u hladnjaku imate lubenicu, svakako razmislite o tome da je poslužite uz meso. Ovo je kombinacija koju bi bilo šteta propustiti tijekom dugih vrućih dana jer garantirano osvježava, a priprema traje desetak minuta

 

Na slamku! Sirup od lubenice - slatko ljetno osvježenje

 

Sastojci:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice vinskog octa
  • ½ žličice soli
  • 400 g lubenice
  • 150 g svježeg krastavca
  • Polovica manjeg crvenog luka
  • Šaka metvice
  • 150 g razmrvljenog feta sira

Priprema:

  1. Očistite lubenicu od koštica i narežite je na male kockice.
  2. Očistite i sitno nasjeckajte crveni luk.
  3. Ogulite krastavac i narežite ga na kockice.
  4. U zasebnoj posudici pomiješajte maslinovo ulje, ocat i sol.
  5. U posudi za serviranje pomiješajte sve ostale sastojke, izuzev metvice, i prelijte ih dressingom.
  6. Nasjeckanu metvicu dodajte neposredno prije posluživanja, a salatu dotad držite u hladnjaku.

 

Foodgasm Slushie od lubenice - novo lice ljetnog osvježenja

 

Uživajte  u osvježavajućoj ljetnoj kombinaciji!

 

 

Posjeti Gastro.hr