Salata od mladog luka, shiitake gljiva i divljih šparoga

Spoj mladog luka s uvijek dostupnim shiitake gljivama i sezonskim šparogama. Kombinaciju dodatno podiže creme fraiche kao podloga.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 83

Potrebno vam je

  • 0.02 dl konjak (38 vol % alkoh.)
  • 100 g mladi luk
  • 100 g šparoge, divlje
  • 100 g shitake gljiva
  • 50 ml creme fraiche
  • sol
  • papar
  • 50 g maslac, neslani

Priprema

  1. Očistiti mladi luk, šparoge i narezati na duljinu od cca 8 cm, gljive očistiti i narezati krupnije.
  2. Na maslacu popržiti povrće, zaliti s konjakom te kratko flambirati.
  3. Servirati na creme fraiche
  4. Začiniti sa soli i paprom.
Posjeti Gastro.hr