Salata s mahunama i orasima

Pripremite ovo francusko jelo kao prilog glavnom obroku
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 56

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica orah, suhi
  • 500 g mahune zelene (mlade)
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 žlica vinski ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica peršin, list
  • 85 g pršut

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 350 celzijevih stupnjeva i pecite orahe na plehu oko 8 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju i zatim ih narežite na veće komade.
  2. Mahune kuhajte na pari oko 10 minuta da postanu meke ali i ostanu svijetlo zelene. Ohladite ih u vodi, procijedite i ostavite da se osuše.
  3. U većoj zdjeli izmiješajte maslinovo ulje i ocat, dodajte sol, svježe mljeveni papar, mahune, isjeckani pršut i peršin. Pospite orasima i poslužite.
Posjeti Gastro.hr