gastro postao
Pripremite ovo francusko jelo kao prilog glavnom obroku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 56
Potrebno vam je
- 0.50 šalica orah, suhi
- 500 g mahune zelene (mlade)
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 žlica vinski ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica peršin, list
- 85 g pršut
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 350 celzijevih stupnjeva i pecite orahe na plehu oko 8 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju i zatim ih narežite na veće komade.
- Mahune kuhajte na pari oko 10 minuta da postanu meke ali i ostanu svijetlo zelene. Ohladite ih u vodi, procijedite i ostavite da se osuše.
- U većoj zdjeli izmiješajte maslinovo ulje i ocat, dodajte sol, svježe mljeveni papar, mahune, isjeckani pršut i peršin. Pospite orasima i poslužite.