Salata s morskim algama

Thinkstock
Alge postaju sve popularnije u prehrani
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 159

Potrebno vam je

  • 15 g nori morske alge, sušene
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 šalica kelj glavati
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 žlica rižin ocat
  • 1 žlica soja umak
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žličica đumbir, korijen
  • 1 žlica ulje sezamovo
  • 1 prstohvat šećer, kristal

Priprema

  1. Alge prelijte toplom vodom i namačite dok omekšaju, otprilike 5 minuta. Ako su u komadu, narežite ih na tanke trake. Odložite na papirnati ručnik i ocijedite višak vode.
  2. Pomiješajte rižin ocat, umak od soje, usitnjeni češnjak,naribani đumbir, sezamovo ulje i šećer kako bi pripremili dresing. Miješajte sve sastojke dok se šećer otopi.
  3. U većoj zdjeli pomiješajte alge i krastavac te prelijte dresingom.
  4. Kelj pirjajte nekoliko minuta na žličici sezamovog ulja pa dodajte ostalim sastojcima.
  5. Promiješajte i posipajte sezamovim sjemenkama.
Posjeti Gastro.hr