gastro postao
Alge postaju sve popularnije u prehrani
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 159
Potrebno vam je
- 15 g nori morske alge, sušene
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 šalica kelj glavati
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 žlica rižin ocat
- 1 žlica soja umak
- 1 režanj češnjak
- 1 žličica đumbir, korijen
- 1 žlica ulje sezamovo
- 1 prstohvat šećer, kristal
Priprema
- Alge prelijte toplom vodom i namačite dok omekšaju, otprilike 5 minuta. Ako su u komadu, narežite ih na tanke trake. Odložite na papirnati ručnik i ocijedite višak vode.
- Pomiješajte rižin ocat, umak od soje, usitnjeni češnjak,naribani đumbir, sezamovo ulje i šećer kako bi pripremili dresing. Miješajte sve sastojke dok se šećer otopi.
- U većoj zdjeli pomiješajte alge i krastavac te prelijte dresingom.
- Kelj pirjajte nekoliko minuta na žličici sezamovog ulja pa dodajte ostalim sastojcima.
- Promiješajte i posipajte sezamovim sjemenkama.